Helmans

Helmans

Helmans je léty prověřená značka. Dlouhodobě patří ke špice a neochvějně kraluje mezi výrobci majonézy, tatarské omáčky, dressingy, omáčky k masu, kečupy.

A kdy byla prodána první majonéza? Bylo to roku 1905 v New Yorku. Byla vyrobená v továrně Richarda Hellmanna. V té době vznikla na druhém konci USA konkurence v podobě majonézy od firmy Best Foods. Obě se těšili velké oblibě. Nic méně obě firmy se zanedlouho sloučili v jednu a pak už se prodávala jen jedna majonéza pod značkou Hellmann´s.

Do České republiky světoznámá značka poprvé přišla v roce 1992. Její výrobní závod stojí v Zábřehu na Moravě.

A pokud si nepamatujete časy našich babiček kdy se majonézy vyráběli doma a zajímá Vás z čeho vlastně ta lahodná chuť pochází tak vězte, že základní surovinou k výrobě je jsou vejce a rostlinný olej. Dnes i ani mnozí neuvědomují v kolika jídlech je majonéza součástí. Zdatná kuchařka dokáže s majonézou vytvářet opravdové pochoutky.

Oficiální stránky naleznete na této adrese.

Helmans je překlep. Správně je Hellmanns.

hlavní stránka

Zásady ochrany osobních údajů